msgbartop
Weblog, který píše Ondřej Baar o internetovém marketingu, copywritingu a SEO, aby pomohl všem co mají zájem o pomoc
msgbarbottom



Nejlepší odpočinkové prostředky při programování a tvorbě analýz

Publikováno: 26. Únor 2009

Při každodenní práci by si člověk měl přesně stanovit pravidla a čas kdy pracuje a kdy se baví, při programování a analyzování různých statistických údajů se mi osvědčilo používat určité techniky, které můj výkon maximalizují.
Hudba:
Osobně poslouchám veškerou melodickou hudbu, ale mám slabost pro kombinaci nových „garážových skupin“ s rytmickým základem a spojením se smyčcovými nástroji.
Poslouchám [...]

Proč znovu vynalézat kolo? Používejte Open source projekty!

Publikováno: 26. Únor 2009

Na různých fórech se můžete dočíst, že nejlepší je si nechat vytvořit systém pro Váš web od nuly a ať nepoužíváte žádné Open source řešení. A já se ptám, je vážně nutné znovu vynalézat kolo?
Hlavní výhody open source
Open source řešení – tedy volně dostupné vytvořené systémy mají spoustu výhod, zmíním pouze ty, které považují za [...]

Vlastní fulltextové vyhledávání – má to smysl?

Publikováno: 26. Únor 2009

Rozhodně ANO. Na webu video-navody.cz, je mnou vytvořený vyhledávač v rámci obsahu jednotlivých videí. V Google analytics je možné sledovat interní vyhledávání na webu a nedalo mi to a tak jsem jej nastavil.
Obecně jsem se domníval, že vyhledávání obsahu, který na stránkách nemám bude tak maximálně 20 – 30% z celkového vyhledávání – jaký [...]

Slovnidruhy.cz mají novou funkci – Automatický generátor testů

Publikováno: 26. Únor 2009

Dnes jsem po 14 Ti hodinách úmorného programování dokončil automatický generátor testů pro projekt určený žákům různých typů i oborů škol. Jde o web se slovními druhy.
Automatický generátor testů a jejich vyhodnocování řídí círka 500 řádků programového kódu v PHP, ještě odlaďuji drobné nedostatky, které jsem zpozoroval. Celkem jsem jak už jsem psal výše [...]

Video-navody.cz doporučeny na idnes.cz

Publikováno: 24. Únor 2009

Video-navody.cz můj projekt, do kterého jsem již investoval opravdu hodně času byl ve včera vydaném článku zařazen jako alternativní zdroje informaci ve formě videa, a to nad jaknato.centrum.cz.
Úspěchem je pro mne již to, že byl do článku vůbec můj web, bez mého přičinění zařazen, ale navíc spravedlivě a správně před „kopii“ :o)  mého webu, kterou [...]

Link building – Tvorba zpětných odkazů co je a co není…

Publikováno: 21. Únor 2009

Právě jsem zvěřejnil na mém projektu TĚŽ.cz v tématické sekci články o internetovém marketingu nový článek o link buildingu tedy budování zpětných odkazů.
Link building – Tvorba zpětných odkazů co je a co není…
Těším se na Vaše komentáře. Ideálně přímo pod článkem nebo v diskuzi o internetovém marketingu a to v tomto tématu: ( Co je [...]

Propadl jsem se v Seznamu, ale backlinky zustaly – nedivim se…

Publikováno: 21. Únor 2009

V poslední době přibývá hlášek na různých fórech i v mém e-mailu v často podobném znění – jako je ta v nadpisu tothoto článku ( samozřejmě bez dovětku za pomlčkou ) :o).
Otázkou je co je toho příčinou a je to opravdu chyba? V diskuzi se to již řeší zde: Různé výsledky v SERP. Osobně se [...]

Našeptávač Seznam.cz jako ukazatel návštěvnosti – určitě NE!

Publikováno: 16. Únor 2009

Dlouhodobě sleduji vztah návštěvnosti a údajů z našeptávače, našeptávač podle mnohých kazí SEO tím, že nabízí uživatelům fráze a klíčová slova, které se zdají nejrelevantnější k již napsaným písmenům do pole vyhledávání. Obecně souhlasím, ale ne vždy je našeptávač zlým prostředníkem.
Statistiky uváděné v našeptávači jsou velmi rozporuplné a jejich vzájemné poměry s klíčovými slovy, [...]

Co znamenají čísla ve statistikách hledání na seznamu.

Publikováno: 16. Únor 2009

Dne 12.02.2009 zveřejnil Solamyl ze Seznam.cz text vysvětlující statistiky hledání u Seznam.cz. Článek si můžete přečíst na sblogu fulltextu ono ani není třeba. Ostatně dovolil bych si zkopírovat sem pouze část článku:
A teď k tomu co způsobuje nejčastější pochybnosti o věrohodnosti čísel :-)
Na stránce statistik jsou zobrazeny dvě různé hodnoty, které se počítají ze dvou různě dlouhých [...]

„Rankofašisti“ jsou už asi všude :o)

Publikováno: 16. Únor 2009

Dnes mi jeden z mých známých napsal větu, kterou si můžete přečíst v nadpisu – já osobně bych ji ještě doplnil : Rankofašisti jsou už asi všude a stále jich přibývá!
Samozřejmě nechci nikomu upírat možnost sledovat vývoje ranků, rád bych ale upozornil hlavně na to, že sledování ranků by nemělo být hlavní činností SEO začátečníka [...]

Zkušenosti s novým screenshoterem Seznam.cz

Publikováno: 11. Únor 2009

Zítra to bude týden co jsem v článku: Seznam.cz zprovoznil nový screenshorter snímání náhledů nově… informoval o novém screenshoteru. I když jde o krátkou dobu co byl spuštěn malá sumarizace mých postřehů určitě nemůže škodit.
Jak na tom nový screenshoter seznamu tedy je?
Nový screenshoter se dle mého soudu opravdu povedl – ty tam jsou doby spousty [...]

Jailbreak iPhone – proč proč proč? Je na nic!

Publikováno: 10. Únor 2009

iPhone 3G jsem si pořídil jako rychlý kanál k internetu – vzhledem ke stavu našich sítí není až tak rychlý, ale za to nemůže. Každopádně mi pořád nejde do hlavy, proč tolik lidí potřebuje jailbreak!
O co vlastně jde
Jde o prolomení vnitřní ochrany iPhonu aby se do něj daly instalovat aplikace ne zrovna legální a někdy [...]

¨